Perfect SkinНяколко дерматологични заболявания се повлияват много добре от лечение с акупунктура. В менюто отстрани са отбелязани най-добре повлияващите се такива и тяхното лечение.

Запознайте се с възможностите, които традиционната китайска медицина /ТКМ/ и в частност акупунктурата дават за справяне с някои от най-упоритите дерматологични заборявания!

Според ТКМ всеки от петте елемента: огън – Сърце и тънко черво, земя – дълак и стомах,  метал – бял дроб и дебело черво, вода – бъбрек и пикочен мехур, дърво – черен дроб и жлъчен мехур има отношение към кожата.

Така например ако има увеличена топлина в елемента огън, то той ще консумира Ин на метала /белия дроб/ и ще доведе до суха и топла кожа и т.н.

Когато се разсъждава по този начин може да се определи точки от кой елемент трябва да бъдат използвани при конкретния пациент и заболяване. В допълнение трябва да се определи типа на синдрома, за да може пациентите да се лекуват адекватно.

Автор: Д-р Борян Бужов д.м. /сертифициран специалист по козметична акупунктура, член на управителния съвет на Българското Дружество по Традиционна Китайска Медицина/

 

Към лентата с инструменти