Erektilna-disfunkcijaЕректилната дисфункция представлява неспособност за постигане и/или поддържане на задоволителна ерекция, която не дава възможност за осъществяване на полов контакт. За постигането на ерекцията са необходими правилно работеща вегетативна нервна система, здрава кръвоносно-съдова система, както и адекватна психическа дейност. Наличието на проблем в коятои и да е от посочените по-горе компоненти би могло да доведе до настъпването на еректилна дисфункция.

Какво представлява пенисът?

Пенисът представлява съвкупност от две т.нар. пещеристи (кавернозни) тела и едно спонгиозно (гъбесто) тяло, което напред се разширява и завършва под формата на главичката на пениса, а назад в корена на пениса. При съответна стимулация тези тела се изпълват с кръв и позволяват постигането на твърда и продължителна ерекция.

Защо е важно да се консултирате със специалист?

Основната причина е, че зад еректилната дисфункция могат да се крият някои сериозни съдови TCM-konsultзаболявания, които трябва да се изяснят. Не по-малко важно е осигуряването на пълноценен полов живот на партньорите. Не на последно място специалистът по традиционна китайска медицина може по време на една и съща сесия, чрез поставянето на фини иглички в биологично активните точки, да въздейства върху всички установени по време на прегледа проблеми на пациента.

Как протича консултацията?

Всяка консултация при специалиста по традиционна китайска медицина протича чрез провеждане на интервю, което уточнява възможните причини за еректилната дисфункция. В допълнение се попълва специфичен международно признат въпросник за еректилна дисфункция, който уточнява и нейната тежест. Изработва се лечебен план, който включва използването на основните терапевтични методи на традиционната китайска медицина – акупунктура, електроакупунктура и моксибустия (използване на дълбоко навлизаща в тъканите енергия, подобряваща кръвоснабдяването на тъканите на пениса на място) така и даване на препоръки за хигиенно-диетичен режим и използване на утвърдени хранителни добавки.

Лечение на еректилната дисфункция

Лечението на затруднената или невъзможна ерекция се провежда чрез акупунктура, Akupunkturaелектроакупунктура и моксибустия, като всяка процедура се осъществява в два етапа. По време на първия пациентът лежи по корем, когато се използва акупунктура и мокса, а по време на втория се позиционира по гръб и се използва електроакупунктура и мокса. Във всяка от двете позиции той остава между 20 и 30 минути, като се стимулира и попълва изхабената от жизнените процеси енергия и по-специално „Ян“ ци. В допълнение се избират точки специфични за допълнителните проблеми при пациентите, каквото е затлъстяването например или напрегнатата психика. Важно е да се отбележи, че игли не се поставят в интимните области на мъжа.

При желание от страна на пациента се изписват медикаменти или хранителни добавки, които допълват ефекта на акупунктурата.

Резултати

Очакванията са след 10 процедури пациентите да имат отлични ефекти. Резултатите започват обикновено след проведени 3-4 процедури.

Автор на статията: Д-р Борян Бужов д.м.

Към лентата с инструменти