lifting-na-liceОтпускането на кожата на лицето често довежда до необходимостта от провеждане на някакъв вид лифтинг. Акупунктурният лифтинг е естествен начин това да се случи. При него не се поставя какъвто и да е материал в кожата лицето, поради което няма риск от възникването на каквито и да било усложнения от процедурата. Лифтингът се налага поради настъпили промени в рехавата съединителна тъкан, която фиксира кожата към подлежащата мускулатура. Тези промени настъпват обикновено на фона на покачване или понижаване на теглото. В първия случай се натрупва прекалено много тъкан, която съединителната тъкан не може да задържи на място. Във втория случай настъпва слабост на същата тази съединителна тъкан поради намаленото й хранене и нарушена трофика.

Акупунктурният лифтинг на лице има за цел да заздрави съединителната тъкан на кожата на лицето, като стимулира органът в човешкото тяло, отговорен за нейното най-добро представяне. Затова по време на първата част на процедурата се цели да се подобри функционалното състояние на съединителната тъкан, като се използват точки които генерално въздействат върху нея. Част от тях са разположени върху меридиана на дълака, други върху меридиана на стомаха и т.н.

Akupunkturen-liftingПо време на втората част на процедурата се поставят тънки като косъм акупунктурни иглички върху онези зони на лицето, които предварително са обезболени добре с анестетичен крем. Подбират се онези точки, които биха могли най-добре да корегират настъпилите възрастови промени. Част от тях са акупунктурни точки, но в болшинството си те се подбират според индивидуалните нужди/особености на лицето на клиента. По подобие на иглите за повдигане на бюста, иглите остават на лицето до 30 мин, като периодично се стимулират. След последната стимулация се махат внимателно и дамите могат веднага да се завърнат към ежедневните си задължения.

Ефектът става видим още по време на първата процедура, като клиентките могат сами да забележат разликата. Необходимо е да се направят между 8 и 10 процедури, като първите 2-3 седмици се правят по 2 процедури седмично, а след това по една.  Поддържането на постигнатия резултат се осъществява чрез единични поддържащи процедури веднъж на 1-2 или 3 месеца.

Автор на статията: Д-р Борян Бужов д.м. /сертифициран специалист по козметична акупунктура към Европейската академия по козметична акупунктура/

 

Към лентата с инструменти