Dvojna-bradichkaОтпусканета на кожата на шията и натрупването на мастна тъкан там може да доведе до оформяне на двойна брадичка. Когато двойната брадичка се дължи на някоя от тези две причини козметичната акупунктура чрез своите методи за регулиране на тонуса на кожата и подобряване обмяната на мазнините на място, може да помогне за намаляването й и фино да я корегира.

Отпускането на кожата се дължи на промени в съединителната и мускулната тъкани на кожата. Отговорни за всеки вид тъкан според китайската медицина има определен орган. Така например за мускулатурата е отговорен китайския дълак, за съединителната тъкан черния дроб и т.н. Затова при настъпили изменения в структурата на кожата и прилежащите тъкани процедурата започва с техники за подобряване функцията на тези органи.

В борбата с двойната брадичка козметичната акупунктура като част от традиционната китайска медицина използва игли и вендузи като основно средство на въздействие и едно много важно помагало каквото е седемзвездното чукче. Всички те се използват успешно в борбата с двойната брадичка, като се употребяват последователно в рамките на всяка процедура. За максимално подобряване на тонуса на кожата са необходими 8 процедури, проведени по две за първите 2-3 седмици и след това по 1 седмично. Поддържащо се прави по 1 процедура на 2-3 месеца след това.

Автор на статията: Д-р Борян Бужов д.м. /сертифициран специалист по козметична акупунктура към Европейската академия по козметична акупунктура/

Към лентата с инструменти