Uvisvane-na-bjustaОтпускането и увисването на гърдите може да е проблем дори за жените в ранна възраст, което поражда необходимостта от повдигане на бюста. Носенето на сутиен до известна степен предпазва от това, но след раждане често настъпват промени, които неизменно водят до отпускане на бюста. Козметичната акупунктура за повдигане на гърдите предлага решение за тези жени, при които промените не са желани и които не са с много голям естествен бюст.

Akupunktura-pri-uvusvane-na-bjustaПроцедурата се извършва в два етапа. Тъй като се смята, че промените настъпват поради проблеми в енергетиката на „дълака“, по време на първия етап се използват точки, които стимулират неговата работа, както и някои други точки от меридиана на пикочния мехур отговорни за гръдния кош. Втората част на процедурата се извършва в седнало положение, като се набождат зони близки до гърдата (никога не се боде самата гърда). Така поставените игли остават на местата си за около 30 минути, като през това време периодично се стимулират от терапевта.

Акупунктурния лифтинг за повдигане на бюста се извършва последователно за два месеца, като през първия месец се правят две процедури седмично, а след това по една процедура седмично. Ефектите са много добри, като такива се наблюдават още след първите 1-2 процедури и се засилват с напредване на лечението. Те не могат да се сравнят с хирургичното лечение, но представляват добра алтернатива за дамите, които не са склонни да предприемат или са противопоказани за извършване на корегиращи хирургични манипулации.

Автор на статията: Д-р Борян Бужов д.м. /сертифициран специалист по козметична акупунктура към Европейската академия по козметична акупунктура/

Към лентата с инструменти