Уголемяването на гърдите обикновено се свързва с поставянето на импланти, но козметичната акупунктура предоставя възможност за техния разстеж чрез поставянето на малки акупунктурни игли в акупунктурни точки извън гърдите. Смята се, че недостатъчният размер на гърдите се дължи на тяхното недостатъчно хранене, за което са отговорни китайския „дълак“ и стомаха. Именно поради тази причина чрез стимулиране на тези два органа се постига подобрение на храненето на гърдите и уголемяване на техния размер. Разбира се е необходимо да се направят и някои корекции в диетата, които да подобрят общото подхранване на организма.

По време на всяка процедура акупунктура се поставят около 12 иглички в акупунктурни точки, всяка от които по различен механизъм води до стимулиране на „дълака“ и стомаха. Използват се точки стимулиращи изначалното (юан) ци на двата органа, техните „съчувствени“ и алармени точки, както и някои допълнителни точки . Всяка процедура трае около 20 минути и е напълно безболезнена. По време на процедурата иглите се стимулират мануално на 10-тата минута и при ваденето на иглите. При всяка сесия се редува поставянето на иглите върху предната и задната част на тялото, докато пациентките си почиват по гръб или корем. Провеждането на процедурата не изисква предварителна подготовка на гърдите и се извършва в удобно време на пацентките.

За постигане на максимален ефект се препоръчна провеждането на 24 процедури за 12 седмици.

В допълнение към акупунктурата е необходимо пациентките да направят промени в диетата си, като се препоръчва прием на пълномаслено мляко два пъти дневно, добавяне макар и на минимални количества сирене или йогурт, както и прием на протеин от пилешки произход. Допълнителни корекции в диетата се правят според индивидуалните възможности на пациентката.

За постигането на крайната цел, а именно естествено уголемяване на гърдите с около 1-2 размера, се препоръчва процедурите козметичната акупунктура да се комбинират със самомасаж на гърдите с натурални масла и упражнения за тонизиране и уголемяване на мускулатурата под гърдите.

Козметичната акупунктура за уголемяване на бюста се препоръчва на жените, които не желаят гърдите им да бъдат оперирани и които държат на естествения начин на постигане на желаните естетични резултати.

Автор на статията: Д-р Борян Бужов д.м. /Сертифициран специалист към Европейската Естетична Академия по Китайска Акупунктура/

Към лентата с инструменти